Fotbollssäsongen är över

Fotbollssäsongen är nu över, hösten börjar verkligen sätta sina avtryck på både morgnar och kvällar, kortbyxorna byts ut mot långbyxor och de varmare jackornas tid börjar med stormsteg närma sig. Det har varit en minst sagt intensiv säsong för våra röda och blåa hjältar där ute på planen, och de ha verkligen gjort alla ansträngningar möjliga för att placera sig så högt upp i tabellen som det bara går. Dessutom hade SK Sifhälla lokalkonkurrenten Säffle FF i samma tabell, så mötena mellan de två blev mycket tajta. Lagen möttes i två möten under säsongen och det slutade ungefär som det brukar göra mellan goda bröder, nämligen att de fick en vinst var. Det skulle visa sig vara helt avgörande för slutresultatet i tabellen.

Inför sista omgången så var det tre lag som hade ryckt en aning i tabellen. Division fyra, Sharpligan, har två platser som kan innebära avancemang. Första platsen innebär direkt uppgång, och andra platsen innebär kval till den högre.

Kils AIK var det lag som låg allra bäst till innan sista matchen skulle spelas. De hade 46 poäng, medan Säffle FF hade 44 poäng och SK Sifhälla hade 42 poäng. Det innebar att Sifhälla som bäst kunde bli tvåa, men det betydde att Säffle FF måste förlora sin match medan Sifhälla vann sin. Säffle FF, som mötte fyran i tabellen, IFK Sunne, var piskade att vinna för att minst vara tvåa, och de kunde dessutom bli etta om Kils AIK förlorade sin match mot FBK Karlstad. Det hela slutade med att Kil faktiskt förlorade, medan båda Säffle-lagen vann sina matcher. Säffle FF vann då serien, och eftersom Kil hade ointagliga poäng för Sifhälla, betydde det att Kil hamnade på andra platsen.

Nästa år, vänta bara, då är det SK Sifhällas tur att gå upp!