Äntligen är innebandyn igång

Efter en riktigt fin och trevlig säsong förra året drar nu innebandysäsongen igång igen för våra unga tjejer. Eftersom att de är så många så är de fortfarande uppdelade på två lag, ett SK Sifhälla Röd och ett SK Sifhälla Blå. Förväntningarna är höga inför kommande säsong och det betyder att jag förväntar mig att tjejerna kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling under säsongen som kommer. Det är inte något jag är orolig för, det vet jag att de kommer att göra, med tanke på att konkurrensen ändå är ganska tuff. Då gäller det för tjejerna att visa framfötterna så att de kan vara en del av den trupp som tas ut till matcherna.

Innebandy är en väldigt rolig idrott att följa, och det är betydligt mycket mer tempo och energi än vad det är i en fotbollsmatch, med tvära svängar och spurter i princip hela tiden. Dessutom har man som åskådare möjlighet att befinna sig än närmre själva spelet, vilket gör att man blir mer delaktig och känner sig nästan som att man befanns sig på planen. Det är en del av vad det är som gör innebandyn så rolig, passionen och kämpaglöden som lyser i varenda tjejs ögon.

Vem vet, kanske är det här, i Säffle, som vi får se Sveriges nästa stora stjärnor i innebandy? Det är i alla fall vad jag hoppas på, för Säffle behöver verkligen innebandyn. Det är en stor sport i vårt land och kommer att betyda mycket för kommande generationer.