Basketboll

sks

Reglerna för basket är tack och lov ganska enkla.

Men om du tränar yngre spelare kan dessa regler lätt glömmas bort när de tar ordet. Regeln om tre sekunder (som vi kommer att diskutera senare i den här artikeln) är bara ett av många bra exempel.

Men innan du kan lära dig reglerna för ditt lag måste du känna till dem själv. Så fortsätt läsa, för i slutet av den här artikeln kommer du att hålla koll på alla basketregler så att du kan lära dina spelare och hjälpa dem att utvecklas under hela säsongen!

Reglerna

Basket är en lagsport. Två lag med fem spelare vardera försöker göra mål genom att skjuta en boll genom en båge som är höjd 10 meter över marken.

Spelet spelas på ett rektangulärt golv som kallas domstolen och det finns en ring i vardera änden. Domstolen är uppdelad i två huvudavsnitt av mitträttens linje.

Om det offensiva laget sätter bollen i spel bakom mittbanan har det tio sekunder på sig att få bollen över mittbanan.

Om den inte gör det får försvaret bollen. När det offensiva laget får bollen över mittbanan kan det inte längre ha bollen i området bakom mittbanan. Om den gör det, tilldelas försvaret bollen.

Bollen flyttas ner på banan mot korgen genom att passera eller dribba. Laget med bollen kallas brott. Laget utan bollen kallas försvar.

Försvaret försöker stjäla bollen, tävla skott, avleda passerar och få returer.

Poäng

När ett lag gör en korg får de två poäng och bollen går till det andra laget. m en korg, eller fältmål, görs utanför trepunktsbågen, är den korgen värd tre poäng. Ett frikast är värt en poäng.

Frikast tilldelas ett lag enligt vissa format som involverar antalet foul som begås på ett halvt och / eller vilken typ av foul som begås.

Att foula en skytt resulterar alltid i att två eller tre frikast tilldelas skytten, beroende på var han var när han sköt. Om han var utanför trepunktslinjen får han tre skott.

Andra typer av foul resulterar inte i att frikast tilldelas förrän ett visst antal har ackumulerats under en halvlek (kallad ”lagfoul”).

När detta nummer har uppnåtts, tilldelas spelaren som har blivit foulad en ‘1-och-1’-möjlighet. Om han gör sitt första frikast får han försöka en sekund. Om han missar det första skottet är bollen live i returen.

Spelklocka

Varje spel är indelat i sektioner och alla nivåer har två halvor. På college är varje hälft tjugo minuter lång.

I gymnasiet och nedan är halvorna uppdelade i åtta (och ibland sex) kvartal. I proffsen är kvartalen tolv minuter långa.

Det finns ett mellanrum på flera minuter mellan halvorna. Klyftorna mellan kvartalen är relativt korta.

Om poängen är ojämn i slutet av regleringen spelas övertidsperioder av olika längd tills en vinnare dyker upp.

Tilldelning av korg och tips

Dessutom tilldelas varje lag en korg eller ett mål att försvara. Det betyder att den andra korgen är deras poängkorg.

I halvtid byter lagen mål. Spelet börjar med en spelare från vardera laget vid mittbanan.

En domare kastar bollen mellan de två. Spelaren som får händerna på bollen kommer att tippa den till en lagkamrat. Detta kallas en tip-off.

Brott och överträdelser
Förutom att stjäla bollen från en motståndare finns det andra sätt för ett lag att få bollen.

Ett sådant sätt är om det andra laget begår en foul eller överträdelse.

FOULS

Rekommenderade resurser för ungdomstränare

• Coaching ungdomsbasket framgångsrikt
• 60+ ungdomsborrövningar
• Enkelt brott för ungdomsbasket

Personliga fouls: Personliga foul inkluderar alla typer av olaglig fysisk kontakt.

  • Slår
  • Tryckande
  • Slår
  • Innehav

Olagligt val / skärm – när en offensiv spelare rör sig. När en offensiv spelare sticker ut en lem och tar fysisk kontakt med en försvarare i ett försök att blockera försvararens väg.
Personliga foul straffar: Om en spelare skjuter medan en foul blir fel, får han två frikast om hans skott inte går in, men bara ett frikast om hans skott inte går in.

Tre frikast tilldelas om spelaren blir foul medan han skjuter för ett trepunktsmål och de missar sitt skott. Om en spelare blir foul när han skjuter ett trepunktsskott och gör det ändå, får han ett frikast. Således kunde han få fyra poäng på spelet.

Inkommande. Om felaktigt görs medan du inte skjuter, ges bollen till laget som foulen begicks på. De får bollen på närmaste sida eller baslinje, utanför gränserna och har 5 sekunder på sig att passera bollen på planen.

Ett ett. Om laget som begår foulen har sju eller fler foul i spelet, tilldelas den spelare som begås foul ett frikast. Om han gör sitt första skott får han ytterligare ett frikast.

Tio eller fler foul. Om laget som begår foul har tio eller fler foul, får den felaktiga spelaren två fria kast.

Laddar. En stötande foul det

begås när en spelare skjuter eller springer över en defensiv spelare. Bollen ges till laget som foulen begicks på.

Blockering. Blockering är olaglig personlig kontakt till följd av att en försvarare inte fastställer position i tid för att förhindra en motståndares körning till korgen.

Flagrande foul. Våldsam kontakt med en motståndare. Detta inkluderar att slå, sparka och slå. Denna typ av foul resulterar i fria kast plus brott som bibehåller bollinnehavet efter fria kast.

Avsiktligt foul. När en spelare gör fysisk kontakt med en annan spelare utan rimliga ansträngningar att stjäla bollen. Det är en domskall för tjänstemännen.

Teknisk foul. Teknisk foul. En spelare eller en tränare kan begå denna typ av foul. Det involverar inte spelarkontakt eller bollen utan handlar istället om spelets “sätt”. Fel språk, obscenitet, obscena gester och till och med argumentera kan betraktas som en teknisk foul, liksom tekniska detaljer om att fylla i resultatlistan felaktigt eller dunka under uppvärmningar.