Klubben

Hur man spelar inomhus minigolf – Nybörjarguiden

Minigolf inomhus

Inomhus minigolf eller Putt putt, namnet spelet är känt för är ett litet syskon till det världsberömda spelet, golf. Minigolf använder en mindre version av en golfklubb som kallas en putter, därav namnet puttputt.

Uppfunnet mellan slutet av 1800-talet och början av 1900-talet minigolfboll har vuxit kraftigt med uppkomsten av minigolfbanor; träningskurser och faktiska spelplaner, minigolfturneringar och professionella spelare som har tagit sporten som en karriär. Senast har minigolf utvecklats från att spelas på utomhusbanor och har blivit en inomhussport präglad med glöd i mörker och därmed få färg till spelet, särskilt när det spelas på natten.

Bort från sportens historia och tillväxt, låt oss spela lite minigolf. Precis som i Jack Nicklaus -spelet är minigolfens främsta mål att få golfbollen inuti ett hål med minst möjliga slag. Du måste välja en putter som är ungefär höjden från dina fötter till midjan. Vid denna längd är du halvvägs till att bli en mästare i putt-putt.

Hur man håller en Putter

I likhet med vanlig golf är den andra nyckeln till minigolf greppet. Det är bara så du håller i puttern för att se till att ditt slag riktar bollen till exakt dit du vill att den ska gå. Kom ihåg att du måste få bollen i hålet med så få slag som möjligt. Handen som går först för ett perfekt grepp är din dominerande hand, det vill säga handen som är “gå till” handen när du behöver använda dem. Sträck ut handen mot puttern och gör en handskakning mot putterns handtag. Den andra handen kommer efter den första men placera den bakom handtaget. Denna typ av grepp kallas backhandgrepp. Andra former av grepp är greppet på förhand och överlappningsgreppet. De två är inte vanligt förekommande men det är viktigt att veta eftersom olika människor kan ha en preferens för ett grepp till ett annat på grund av kroppsstrukturen. Förhanden liknar backhanden men har händerna längre ifrån varandra. Den utnyttjar styrkan i överkroppen och lämnar mindre ansträngning för händerna jämfört med ryggen. Slutligen är överlappningen. Här hålls den dominerande handen under den mindre dominerande handen. Detta grepp fokuserar mycket på greppkraften för att hålla puttern under kontroll och är det minst populära bland professionella minigolfspelare. Här hålls den dominerande handen under den mindre dominerande handen. Detta grepp fokuserar mycket på greppkraften för att hålla puttern under kontroll och är det minst populära bland professionella minigolfspelare. Här hålls den dominerande handen under den mindre dominerande handen. Detta grepp fokuserar mycket på greppkraften för att hålla puttern under kontroll och är det minst populära bland professionella minigolfspelare.

Hållning för gungan

Efter att ha behärskat greppet är du nästan redo att börja spela. Placera bollen framför dig och se till att bollen och tårna har en triangelform i förhållande till varandra. Detta är känt som hållning. Dina fötter ska vara ungefär 30 centimeter från varandra spetsiga döda framåt. Ställningen används för att uppnå en bra sväng utan att du tappar balansen och följaktligen har en dålig sväng. Med Jack Nicklaus ord “ger rätt inställning dig en bra chans att slå ett rimligt skott även om du gör en medelmåttig sväng”. Ju längre bort fötterna är från varandra ökar stabiliteten men ökar följaktligen den kraft som behövs för att pendeln ska få bollen att rulla.

Därefter kommer målet. Puttern har en linje överst. Denna linje är känd som mållinjen. Den hjälper dig att berätta i vilken riktning bollen kommer att rulla efter din svängning. Därför bör mållinjen alltid peka på hålet, så bollen kommer att rulla i samma riktning. Se till att puttern sträcker sig horisontellt med marken innan ett skott tas.

Tar svängen

Äntligen gungan. För en nybörjare skulle det vara frestande att ha en Tiger Woods -svängning men kom ihåg att tunnland med klart fält i golf inte finns här så en sådan sväng kan leda till skador med tanke på att du spelar inomhus. Minigolf använder ett slagslag, det krävs inte mycket ansträngning. Puttern ska svängas men aldrig gå över midjan. Ibland ju mindre slag desto färre antal gånger du behöver för att få bollen i hålet.

Provkörning

Efter att ha övat dessa färdigheter är du redo för kursen. Ha bollen i början av greenen. Vanligtvis avgränsas det med en svart markering där du placerar din boll. Om det är en tävling bör var och en i spelet välja en annan färgad boll för att undvika förvirring under spelet. Alla tar sitt första slag. Personen vars boll är närmast hålet får nästa sväng. Om bollen inte har kommit in i hålet vid den sjätte svingen är det personen med den närmaste bollen som ska svänga.

När du spelar minigolf inomhus kan du befinna dig i ett läge där bollen kommer att vila bredvid en vägg. Enligt reglerna får du flytta bollen två klubbhuvudlängder för en lämplig svängning

I allmänhet är minigolf ett underbart spel att dela med familjen på en helg. Reglerna är ganska enkla och seger beror inte till stor del på fysisk styrka, därför känner unga och morföräldrar inte någon nackdel att delta. Väder eller tid är inte också en faktor när man spelar spelet med tanke på att det är inomhus som bidrar till det roliga. På fördelarna kan minigolf också improviseras med gamla koppar för hålen och en liten putter. Kuddar och stolar kan utgöra en fara för att göra spelet mer utmanande. Genom att hålla poäng kan utomhusupplevelsen efterliknas med lika mycket eller ännu roligare.

Läs också 4 köptips för rätt fotbollsskor

You may also like...