Om SK Sifhälla

sksSK Sifhälla sysslar inte enbart med fotboll. Det finns idag också ett antal lag som spelar både innebandy och basket. Dessutom har det funnits en mängd andra idrotter i föreningen som gett stora framgångar. Friidrott, skidor, simning, bandy, bordtennis, orientering, med mera är alla idrotter som seglat under Sifhällas flagga och rönt stora framgångar till klubben. En stor förening med gamla anor och mycket idrott, med andra ord.

Fotbollen inom föreningen har varit den populäraste delen av verksamheten, där man spelat sina hemmamatcher på Sporthälla, en spelplan som bland annat haft Nacka Skoglund på besök när han var här med sitt Hammarby. Ishockey har även det varit en del av SK Sifhällas verksamhet och faktum är att det var ett lag som höll ganska hög klass. Man spelade nämligen i slutet på 50-talet i näst högsta serien där man bland annat spelade mot Färjestad.

Idag ser det dock lite annorlunda ut, och även fast föreningen haft mycket olika idrotter i sin verksamhet så har man mer gått tillbaka till att syssla med det man gjorde från första början, nämligen fotboll. SK Sifhälla spelar idag i division fyra, och har under säsongen tampats med lokalkonkurrenten om första platsen i serien. Säffle FF lyckades dock dra det längsta strået och slutade på en första plats, medan Sifhälla fick hamnade två poäng bakom, på en tredje plats. Därmed är det fortsatt division fyra-spel som gäller för SK Sifhälla. Felix Nilsson är dock vår stora målgörare, och får han vara kvar så kommer han säkerligen leda laget till seger nästa år!

I övriga sporter ser det riktigt intressant ut. SK Sifhälla har ett ungt och hungrigt damlag i basket som ser ut att kunna göra riktiga framsteg snabbt. Laget befinner sig fortfarande i sin linda, men jag har höga förhoppningar på att SK Sifhälla en dag kan hävda sig bra där uppe i toppen av seriesystemen.

Även på innebandysidan har SK Sifhälla ett intressant damlag, som även det är väldigt ungt. De är faktiskt så många att de har behövt dela upp det på två lag, så nu spelar SK Sifhälla Blå och SK Sifhälla Röd i samma serie, nämligen Flickor Klass A västra. Förhoppningsvis kan vi hitta några framtida världsspelare i något av lagen!