Fotboll

fotbollFotboll är Sveriges nationalsport och det är inte heller så konstigt att det är det som är grunden till SK Sifhällas verksamhet. Ända sedan gänget med vänner hämtade inspiration från de brittiska öarna så har det spelats fotboll i Säffle. Året var 1908 så det har pågått under en väldigt lång tid, vilken såklart är roligt eftersom att det då finns en stor tradition att stå på, och en historia som berättar om forntida segrar och framgångar.

Fotbollen i Säffle har blivit ännu större, framför allt eftersom att staden nu faktiskt har två olika lag, SK Sifhälla och Säffle FF. Det som var intressant inför den gångna säsongen var att båda lagen spelade i samma serie, och ser man till förhandsförväntningarna så skulle båda ha en realistisk möjlighet att faktiskt göra anspråk på första platsen. Det blev spännande och när alla 22 omgångar var färdigspelade så kunde Säffle FF titulera sig som segrare av division fyra. SK Sifhälla kom strax efter, på en tredje plats, bara två poäng bakom segrarna, så man kan lugnt påstå att det var mycket som stod på spel långt in i säsongen.

SK Sifhälla får helt enkelt ta sig an division fyra på nytt, och ska man se till hur förra säsongen slutade så har jag ingen anledning att tro att de inte kommer att göra upp om seriesegern, och därmed göra grannlaget sällskap i trean. Det är i alla fall vad jag hoppas och tror. En sådan klubb med den historian förtjänar att ligga högre upp i seriesystemet.