Det andra laget i mitt hjärta

Ishockeyn har ju haft en plats även i SK Sifhälla, och de var riktigt bra på den tiden det begav sig. Som svensk, framför allt som värmlänning, har man svårt att missa denna stora idrott, som har gett oss så mycket klassiska ögonblick genom hela den svenska idrottshistorien. Att ett av de absolut bästa lagen någonsin i svensk ishockey är från Värmland gör mig extra stolt och definitivt mer intresserad. Jag har följt Färjestad nu i många, många år och jag häpnas i princip varje säsong över att de fortfarande är ett av de lag som gör absolut bäst ifrån sig.

Det har varit ganska mycket fram och tillbaka den senaste tiden, och även de senaste säsongerna, men om man börjar märka en tydlig trend i laget från Karlstad så är det att de är väldigt trögstartade. Det betyder att de ofta har tagit fram till november-december innan de börjar slå på stora trumman och inse allvaret i det hela. För så bra är de, och med den enormt framgångsrika historia de har så är en plats på den nedre hälften av tabellen oacceptabel.

Jag brukar så ofta jag kan ta bussen till Karlstad och åka ut till Färjestad för att se dem spela. Jag tror att formen börjar komma nu, så ikväll tänkte jag dra iväg på ytterligare en match! Jag brukar svänga in en stund på Betsson och gärna sätta en krona eller två på en Färjestadsseger, men det är ju som vanligt inte garanterat. Bra odds har de i alla fall, så man kan räkna med fin utdelning om tipset går in!