Uncategorized

De senaste nyheterna om Säffle FF

Säffle FF tog en säker seger mot Arvika

Under söndagen den 22:e september var Säffle FF på borta match mot Arvika Fotboll. Arvika har haft ett tung säsong och är redan avhängda från fortsatt spel. Säffle kommer däremot från tre raka vinster och det syntes redan från första stund vilka som var det bättre laget. Redan i 20:e minuten kommer 1-0 genom Steve som dribblar bort sin motståndare och sätter bollen i det bortre hörnet. Efter första målet var det total dominans från Säffle som kom att göra 2-0 innan första halvlek var slut.

I andra halvlek dröjde det bara två minuter innan Säffle utökade sin ledning till 3-0. Slutresultatet skulle bli hela 5-0 efter att Felix Nilsson blivit inbytt och slagit in de två sista målen. Nu väntar säsongens sista match när Säffle tar emot Hertzöga på hemmaplan. Givetvis hoppas hela föreningen på en femte raka seger.

Säffles U-lag tog hem en säker seger mot topplaget Årjäng

Säffle FF U hade en viktig match framför sig när de ställdes mot Årjäng som precis Säffle ligger i toppen av tabellen. Förutsättningarna var tydliga, om Säffle vann skulle det innebära att de var klara för minst ett kvalspel till div 4.

Det var blåsiga förhållanden som mötte spelarna och det var Säffle som satte tempot redan från början. Det tog bara 6 minuter innan laget kunde skjuta in ledningen genom sin skyttekung Sebastian Lundqvist. Efter detta fortsatte Säffle att pressa och hade en hel del möjligheter att pricka in ytterligare ett mål. Vid halvtimmen spelad kom också 2-0 efter en fin frispark från Marcus Retamales. Dock lyckades Årjäng få in ett mål strax innan halvtid vilket betydde att andra halvlek fortfarande var en öppen historia.

När andra halvlek startade förväntades en anstormning från Årjäng som också hade medvind på sin planhalva. Dock var det Säffle som förde matchen, men utan att lyckas pricka in ett mål. I 70:e minuten skulle Säffle sätta punkt för matchen när de gjorde både 3-1 och 4-1 inom loppet av några minuter. Årjäng skulle få in ett reduceringsmål i slutet av matchen som dock var helt betydelselöst.

Säffle Dam segrade mot Leksand

Damerna hade redan säkrat avancemang till div 1 när det var dags att möta Leksands damer. Trots ett stort spelövertag satt segern långt inne med flera missade chanser. Säffle tog ledningen med 1-0 redan i 11:e minuten men Leksand kunde kvittera i andra halvlek. Efter detta väntade en anstormning från Säffle som återigen kunde ta ledningen i den 67:e minuten. Damerna kontrollerade sedan matchen och fick in ytterligare två mål innan domaren blåste av. Nu väntar säsongens sista match på bortaplan mot QBIK.Säffle ligger för närvarande på en förstaplats i tabellen och säkrar seriesegern med ett oavgjort resultat.