Basket

basketBasket är ytterligare en av de idrotter som börjar växa fram på allvar i Sverige. Dels så har de olika svenska landslagen blivit allt bättre i de internationella turneringarna och samtidigt så har också vår inhemska liga vuxit i både popularitet och klass. Spelare från Sverige börjar nu också på allvar göra sina debuter på den internationella klubblagsnivån, då vi exempelvis har ett par svenskar som idag lirar i världens bästa basketliga, NBA.

SK Sifhälla har i dag ett mycket ungt och talangfullt damlag som kämpar i de lägre divisionerna, i takt med att de utvecklas och kan avancera till seniornivå. Det är ett viktigt arbete som utförs just nu, för det är här som grunden ska läggas till det som komma skall. Förhoppningen, och säkerligen målet, är att SK Sifhälla ska bli en av de bättre damklubbarna i landet, och hålla fanan högt för föreningens historia. SK Sifhälla har nämligen en lång historia bakom sig att satsa på många olika idrotter, och basket är definitivt inte ett undantag.

Det är väldigt kul att se att det är så många tjejer som börjar få upp ögonen för lagidrott och basket är verkligen en sport på frammarsch, vilken med all säkerhet har gjort att intresset ökat så mycket som det har gjort. Detta unga lag som SK Sifhälla har är även de i början av sin utveckling, så inom några år hoppas vi på att den här satsningen verkligen kommer att betala sig. Det behövs verkligen att fler sporter kommer fram i Säffle än bara fotboll, och framför allt sporter där vi har en bra chans att göra bra ifrån oss. Det kommer att bli mycket kul att följa dessa tjejer!