Innebandy

Innebandy är en sport som sedan åttitalet fullkomligen exploderat i Sverige. Det har visat sig inte minst när det kommer till hur väl landslaget presterar i internationella tävlingar, där det egentligen bara är finländarna och Schweiz som har något att sätta emot när det kommer till kampen om guldet. Dessutom har vi en lång tradition i Sverige när det kommer till att bara göra det som en rolig aktivitet tillsammans. Innebandy passar perfekt för alla tjejer och killar, ung som gammal, att bara träffas efter jobb eller skola och sporta tillsammans. Det har närmast blivit en folkrörelse med att spela innebandy.

SK Sifhälla har inte satsat supermycket på innebandyn tidigare, det mesta har de senaste åren framför allt kretsat kring fotbollen, men nu börjar det hända saker, framför allt på damsidan. Det verkar bli mer och mer populärt bland unga tjejer att dra igång med lagsporter, och det märkt inte minst när det kommer till Sifhälla. Hela innebandysektionen, och basketen för del delen, består bara av damlag, vilket är väldigt roligt att se.

Innebandy är dessutom så enormt populärt här i skogarna så det unga, talangfulla lag som nu ska börja klättra i serierna och verkligen visa vad Säffle går för, behövdes delas upp på två olika lag. Förhoppningsvis är det så att vi ser en ljus framtid nu födas för innebandyn i Sifhälla där framgångarna kommer lösa av varandra. Vi har många spelare så det finns definitivt en stor potential att lyckas riktigt bra ju längre in i framtiden vi kommer.